Συμμόρφωση με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 («Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – GDPR»).

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων - ΣΕΠ, είναι η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση νέων στην Ελλάδα, συστήθηκε με το Νόμο 1066/1917, εδρεύει στην Αθήνα, αποτελεί ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό, εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 440/1976 και από τον Οργανισμό του (Π.Δ. 71/16-04-2014, ΦΕΚ 115Α-12.5.2014).  Σκοπός του Σ.Ε.Π., όπως αναγράφεται στον Οργανισμό του, είναι η παροχή εξωσχολικής αγωγής σε Ελληνόπουλα με την εφαρμογή του προσκοπικού συστήματος, το οποίο συνίσταται στην διάπλαση ηθικού χαρακτήρα και στην προσφορά φυσικής αγωγής κυρίως με την ομαδική δράση, την ζωή στο ύπαιθρο και το παιχνίδι, μέσα στα πλαίσια διαπαιδαγώγησης και μόρφωσης της νεολαίας που ορίζονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους. 

Ο Ελληνικός Προσκοπισμός αποτελεί τμήμα της ελληνικής κοινωνίας από το 1910 και τμήμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Στα πλαίσια του σκοπού του το ΣΕΠ λειτουργείο «Ιστορικό Αρχείο», που  έχει δημιουργηθεί με στόχο την διάσωση, καταγραφή και τεκμηρίωση της ιστορίας του μέσα από τα διασωθέντα έγγραφα στην πορεία της υπέρ εκατονταετίας λειτουργίας του. Σκοπός με την καταγραφή, τη διάσωση και την ανάδειξη του «Ιστορικού Αρχείου» του, ειναι να μπορέσουν τα μέλη του, η ακαδημαϊκή και  επιστημονική  κοινότητα να έχει πρόσβαση σε αυτό, ακόμη και από απόσταση και να προωθήσει την επιστημονική και πολιτιστική του κληρονομιά, ώστε  να ειναι διαθέσιμη σε όλους για έρευνα, μάθηση και έμπνευση. Στα πλαίσια του σκοπού αυτού το ΣΕΠ μέσω του «Ιστορικού Αρχείου» επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που έχει συλλέξει διαχρονικά δια της δραστηριότητάς του (προσωπικά στοιχεία, προσκοπική δραστηριότητα, εντολές διοίκησης, φωτογραφίες από συμμετοχές σε πρσκοπικές δράσεις κ.λ.π)

Βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 («Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – GDPR») όποιος επιθυμεί τη μη δημοσιοποίηση  των ανωτέρω προσωπικών δεδομένων του, εγγράφων που περιέχει προσωπικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα  έχει τα παρακάτω δικαιώματα.

  • Δικαίωμα διόρθωσης των δεδομένων αν αυτά είναι ανακριβή ή ελλιπή.
  • Δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων ("δικαίωμα στη λήθη")
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων (παύση δημοσίευσης κ.λ.π).

Τα ανωτέρω δικαιώματα μπορείτε να ασκήσετε με αποστολή μηνύματος στο παρακάτω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σχετικά με την Εικονοθήκη

Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό του ΣΕΠ τώρα διαθέσιμο σε όλους

Η Εικονοθήκη παρουσιάζει μια επιλογή από τις σημαντικότερες φωτογραφίες της δράσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων...

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή φωτογραφιών χωρίς την έγγραφη άδεια του Σ.Ε.Π. και των κατόχων δικαιωμάτων

© 2024 Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. All Rights Reserved. Powered By GOZEN HOST LLC